ອາກາດເຢັນໆ ຕອນເຊົ້າ ອາກາດຮ້ອນເອົ້າຕອນສວຍ ແບບນີ້ ມາພາກັນເຮັດແຈ່ວຫມາກກອກກິນນຳກັນນໍ້ທຸກຄົນ
ແຈ່ວຫມາກກອກເປັນອາຫານພື້ນເມືອງລາວເຮົາ ລົດຊາດແຊບນົວ ສົ້ມພໍດີກິນ ສາມາດນຳມາກິນນຳເຂົ້າຈ້າວ ເຂົ້າຫນຽວ ກິນກັບຜັກ ກັບຊີ້ນ ໄດ້ບໍ່ເບື່ອ ທັງຍັງດີຕໍ່ສຸຂະພາບນຳອີກ
+ ວິທີເຮັດແຈ່ວຫມາກກອກ
ຈີ່ຫມາກເຜັດ ຜັກທຽມ ຜັກບົ່ວ ຫລັງຈາກນັ້ນຕໍາໃຫ້ແຫລກ ,
ຂົ້ວຊີ້ນໃສ່ປາແດກ ຈີ່ຫມາກກອກໃຫ້ມັນອ່ອນບໍ່ເຮັດໄຫມ້ກໍ່ໄດ້
ຫລັງຈາກນັ້ນ ເອົາຫມາກກອກ ແລະ ເຄື່ອງທີ່ຕໍາໄວ້ແລ້ວພ້ອມຊີ້ນທີ່ຂົ້ວລົງນໍາກັນກ່ອນ
ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ແລ້ວຖອກນໍ້າປາແດກໃສ່ ຖ້າຈະປັບແຕ່ງໃຫ້ເບິ່ງຫນ້າແຊບກໍ່ຄືການໃສ່ຜັກຫອມໂຮຍຫນ້າ
ຊໍ້ານີ້ກໍ່ສໍາເລັດ