ປາແຫ້ງ ເປັນອາຫານທີ່ສາມາດເອົາໄວ້ດົນໄດ້ ການເກັບຮັກສາງ່າຍ ບໍ່ເຫມັນເນົ່າ ສາມາດນຳໄປກິນໃນໄລຍະເດີ່ນທາງໄດ້ ທັງຍັງເປັນອາຫານພື້ນເມືອງເຮົາ
ປາແຫ້ງສາມາດນຳມາກິນເຂົ້າ ກິນນຳແຈ່ວ ກິນກັບຕຳໄດ້ກໍ່ແຊບນຳອີກ ວິທີການເຮັດນັ້ນກໍ່ບໍ່ຍາກດັ່ງທີ່ຄິດເລີຍ
ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ເສຍເວລາ ມາຮູ້ວີິິທີເຮັດປາແຫ້ງໄດ້ລຸ່ມນີ້ເລີຍ
+ວິທີເຮັດປາແຫ້ງ
ເຊາະເກັດປາອອກ ລ້າງນໍ້າໃຫ້ສະອາດ ຄັ້ນເກືອແປ້ງນົວ ຖ້າໄດ້ປາໃຫຍ່ກໍ່ສາມາດຊອຍເປັນເສັ້ນໃສ່ຫລອດຕາກ
ຫລື ໃຜຕ້ອງການເຮັດເປັນເຮັດເປັນໂຕກໍ່ດີຢ່າງ ຂຶ້ນນຳຄວາມມັກຂອງໃຜລາວ
ແລ້ວເອົາໄປຕາກແດດກ່ອນໃຫ້ມັນເຫລືອງ ແລ້ວມາຢ້າງໃສ່ໄຟ
<ເຮັດໄຟອ່ອນໆ ໂດຍປົກກະຕິຖ້າເຮັດຫລາຍ ແນະນໍາໃຫ້ໃສ່ຖ່ານເພື່ອເປັນການປະຢັດ>