ວິທີເຮັດມົກຫນໍ່ໄມ້
- ຟັກຊີ້ນຫມູ,
ຕໍາເຂົ້າເບືອ ໃສ່ຫມາກເຜັດ ,
ຄັ້ນນໍ້າຢານາງ ,
ເອົາຫນໍ່ ຜັກຫອມ ຜັກບົ່ວ ຫອມແປ້ນ ຜັກ ອີ່ຕູ່ ຜັກເນົ່າ<ຖ້າມັກ>,
ປາແດກ ເອົາທັງຫມົດມາຄົນໃສ່ກັນ ປຸງຕາມເຮົາມັກ ບໍ່ເຮັດແຂ້ນຫລາຍ ແລະ ບໍ່ເຮັດແຫລວຫລາຍເກີນໄປ ຫລັງຈາກນັ້ນ ເອົາໄປຫໍ່ ເວລາຫໍ່ ບໍ່ໃຫ້ນໍ້ານົວອອກ ເພາະຈະເຮັດໃຫ້ລົດຊາດແຕກຕ່າງໄປ ແລະ ອາດຈະບໍ່ແຊບ
ສໍາລັບຫນໍ່ ມີຫນໍ່ບົງ ຫນໍ່ຊາງ ຫນໍ່ເຜົາ ເອົາຕົ້ມກ່ອນຈຶ່ງແຊບ
ສໍາລັບການຫນຶ່ງ ແມ່ນປະມານ 30ນາທີໃຫ້ຊີ້ນສຸກດີ
ສໍາລັບຫນໍ່ ມີຫນໍ່ບົງ ຫນໍ່ຊາງ ຫນໍ່ເຜົາ ເອົາຕົ້ມກ່ອນຈຶ່ງແຊບ
ສໍາລັບການຫນຶ່ງ ແມ່ນປະມານ 30ນາທີໃຫ້ຊີ້ນສຸກດີ