4 ຄຸນປະໂຫຍດຂອງ ຜັກທຽມ ທີ່ສາມາດປ້ອງກັນຫຼາຍພະຍາດ - ປະກາດ Pakaad

Breaking

ຮຽນຮູ້, ແບ່ງປັນ, ສ້າງສັນສັງຄົມ

Post Top Ad

Post Top Ad

4 ຄຸນປະໂຫຍດຂອງ ຜັກທຽມ ທີ່ສາມາດປ້ອງກັນຫຼາຍພະຍາດ

ເຊື່ອວ່າທຸກຄົນ ແມ່ນກິນຜັກທຽມ (ກະທຽມ) ທຸກມື້, ເລີຍຈະມາເລົ່າສູ່ຟັງວ່າ ຜັກທຽມ ມີປະໂຫຍດຫຍັງແດ່. ມາຮູ້ຈັກກັບ 4 ຄຸນປະໂຫຍດຂອງຜັກທຽມທີ່ສາມາດລົດຄວາມສ່ຽງ ໄດ້ຫຼາຍພະຍາດ







1. ລົດໄຂມັນ ລົດຄວາມສ່ຽງຂອງໂລກຫົວໃຈ

ສານສໍາຄັນທີ່ພົບສະເພາະໃນກະທຽມເທົ່ານັ້ນຄືສານອັດໄລຊິນ ເຊີງເປັນສານທີ່ມີສ່ວນຊ່ວຍລົດຄໍເລສຕໍລອລໃນເລືອດໄດ້ບໍ່ເກີນ10% ຂອງຄໍເລສຕໍລອລທັ້ງໝົດໃນຮ່າງກາຍ ຈື່ງສາມາດບອກໄດ້ວ່າກະທຽມມີສ່ວນຊ່ວຍລົດຄວາມສ່ຽງໂລກຫົວໃຈໄດ້.


2. ລົດຄວາມສ່ຽງໂລກມະເຮງລໍາໄສ້ໃຫຍ່

ກະທຽມເປັນພືດທີ່ມີເສັ້ນໃຫຍ່ຢູ່ 2ຊະນິດດ້ວຍກັນ ຄືເສັ້ນໃຫຍ່ຊະນິດລະລາຍນໍ້າ ແລະເສັ້ນໃຫຍ່ຊະນິດບໍ່ລະລາຍນໍ້າ ເຊິ່ງເສັ້ນໃຫຍ່ທີ່ຢູ່ໃນກະທຽມມີສ່ວນຊ່ວຍລົດຄວາມສ່ຽງການເກີດໂລກມະເຮງລໍາໄສ້ໃຫຍ່ໄດ້.



3. ລົດອາການແໜ້ນທ້ອງ

ມີການວິໄຈພົບວ່າກະທຽມມີສານ Gastroenteric Allechalcone ເຊີ່ງມີສິດການບີບຕົວຂອງລໍາໄສ້ເຮັນໃຫ້ອາຫານຍ່ອຍດີ ລົດອາການແນ່ນທ້ອງອີີກທັ້ງເມື່ອຮັບປະທານກະທຽມສົດເຂົ້າໄປຈະຊ່ວຍເພີ່ມນໍ້າຍ່ອຍ ແລະນໍ້າດີອີກດ້ວຍ.


4. ລົດອາການຄັນ, ແກ້ພິດແມງໄມ້ກັດຕອດ

ນໍ້າມັນໃນກະທຽມສາມາດນໍາມາທາບັນເທົາພິດຈາກແມງໄມ້ກັດຕ່ອຍໄດ້, ໂດຍໃຊ້ກະທຽມສົດທຸບພໍນໍ້າມີອອກ ແລ້ວນໍາກີບກະທຽມມາຖູຈຸດທີ່ຖືກແມງໄມ້ ຫຼື ສັດກັດຕອດ.






_______
ປະກາດ Pakaad: ຮຽນຮູ້, ແບ່ງປັນ, ສ້າງສັນສັງຄົມ
ຢ່າລືມກົດຕິດຕາມແຟນເພຈ ປະກາດ Pakaad ເພື່ອໄດ້ຮັບຂ່າວສານ ແລະ ສາລະໜ້າຮູ້

ຫາກທ່ານພົບເຫັນຂໍ້ມູນຂ່າວບໍ່ຖືກຕ້ອງ ຫຼື ທ່ານຕ້ອງການສົ່ງຂ່າວຫາທີມງານປະກາດ
ສາມາດສົ່ງໄປທາງຂໍ້ຄວາມ ໄປທີ່ m.me/Pakaad

ພິເສດ: ເປັນກໍາລັງໃຈໃຫ້ທີມງານພວກເຮົາ ພຽງແຕ່ທ່ານກົດອ່ານໂຄສະນາ ທີ່ປະກົດຢູ່ດ້ານລຸ່ມ








Post Bottom Ad