ເຄື່ອງປະກອບ
- ເຂົ້າສານ 1 kg
- ເກືອ 1 ບ່ວງຕັກແກງ
- ກ້ວຍນໍ້າວ້າ 1 ຫວີ
- ຖົ່ວດຳ 0,5kg
- ຕອງ10 ກ້າມ
- ໝາກພ້າວກະຈ່າ 1 ໜ່ວຍ
- ນ້ຳຕານ 0,5 ກິໂລກຼາມ
- ໄມ້ຕອກ 1 ມັດ
v ວິທີປຸງແຕ່ງ
ຂັ້ນຕອນການກະກຽມ
- ເອົາເຂົ້າສານລ້າງໃຫ້ສະອາດ ມ່າປະໄວ້ປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ. ຈາກນັ້ນ ເຊິໃສ່ຫວດປະໄວ້ໃຫ້ສະເດັດນໍ້າ.
- ເອົາໜາກຖົ່ວດຳລ້າງໃຫ້ສະອາດແລ້ວແຊ່ນໍ້າປະໄວປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ ,ແລ້ວນຳມາຕົ້ມໃຫ້ສຸກ
- ກ້ວຍນໍ້າວ້າປອກເປືອກແລ້ວປາດເປັນຕ່ອນຕາມຄວາມຕ້ອງການໃສ່ຈານ ຫຼື່ ໃສ່ພາປະໄວ້
- ເຊັດຕອງໃຫ້ສະອາດ
- ຈັກຕອກແຊ່ນໍ້າປະໄວ້ປະມານ 5 ນາທີ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
- ເອົາເຂົ້າ, ໜາກຖົ່ວດຳ, ເກືອ ມາຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນແລ້ວນໍາເອົາໃບຕອງທີ່ເຊັດມາຫໍ່ເຊິ່ງແຕ່ລະຫໍ່ໃສ່ເຂົ້າທີ່ປະສົມກັນປະມານ 1 ຂີດແລ້ວນຳເອົາໄມ້ຕອກມາມັດໃຫ້ແໜ້ນ ຫຼັງຈາກຫໍ່ແລ້ວໜົດເຮົາກໍ່ເອົາເຂົ້າຕົ້ມທີ່ຫໍ່ແລ້ວມີມັດໃສ່ກັນອີກເທື່ອໜື່ງມັດໜື່ງປະມານສາມອັນແລ້ວເອົາໃບຕອງຫຸມໄວ້ແລ້ວເອົາຕອກມັດໃຫ້ແໜ້ນເພື່ອບໍ່ໃຫ້ນໍ້າເຂົ້າ,ຫໍ່ສຳເລັດແລ້ວກໍ່ໍນຳເອົາເຂົ້າຕົ້ມໃສ່ໜໍ້ເພື່ອຕົ້ມໃຫ້ສຸກ ແລະນຳເອົາເຂົ້າຕົ້ມທີສຸກແລ້ວມາປາດເປັນຕອ່ນໃສ່ຈານຕາມຄວາມຕ້ອງການ ໃນການປາດເຂົ້າຕົ້ມເຮົາຈະເອົາໄມ້ຕອກທີມັດເຂົ້າຕົ້ມນັ້ນມາຫັດເຂົ້າຕົ້ມເປັນຕ່ອນແລ້ວມາເກືອກໃສ່ກັບໝາກພ້າວທີ່ຂູດໄວ້ໃສ່ນໍ້າຕານຕາມຄວາມມັກພ້ອມຮັບປະທານ.