ຕຳຫມາກຮຸ່ງ ຫລື ຕຳສົ້ມນັ້ນກໍເປັນໜື່ງໃນອາຫານຂອງປະເທດລາວ ເຊິ່ງບາງຄົນນັ້ນອາດຈະບໍ່ມັກກິນປເແດກປານໃດ ແຕ່ທ່ານໃດທີ່ມັກກິນປາແດກນັ້ນເປັນຄົນໂຊກດີຄົນໜື່ງທີ່ໄດ້ກິນຄຸນປະໂຫຍດຂອງປາແດກຖ້າທ່ານຢາກຮູ້ວ່າປະໂຫຍດຂອງປາແດກຈະມີປະໂຫຍດຫຍັງແນ່ມາອ່ານພ້ອມໆກັນເລີຍ.
4.ປະໂຫຍດຂອງປາແດກທີ່ທ່ານຄວນຮູ້
1.ໂປຣຕີນເສັ້ນໃຍ ໃນຕົວປາຕອນໜັກໄວ້ໃຫ້ເປັນປາແດກນັ້ນ ຈຸລິນຊີຈະຍ່ອຍໃຫ້ໂປຣຕີນນັ້ນກາຍເປັນພ່ຽງໂປຣຕີນເສັ້ນນ້ອຍໆ ເຊິ່ງດູດຊືມໄດ້ງາຍເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍຂອງເຮົາໄດ້ຮັບໂປຣຕີນທີ່ຫຼາຍກວ່າການກິນປາປົກກະຕິ.
2.ໃນປານັ້ນມີກຣົດໄຂມັນ ເຊິ່ງບໍ່ແມ່ນໄຂມັນນໍ້າ ແຕ່ເປັນໄຂມັນດີ ມີປະໂຫຍດກັບຫົວໃຈ ແລະ ຫລອດເລືອດຫຼາຍເພາະວ່າໃນປາແດກນັ້ນມີໂອເມກ້າ 3.
3.ໃນປະຈຸບັນ ການໝັກປາແດກນິຍົມໝັກທັ້ງກ້າງກໍຄືກະດູກ ກະດູກກໍຄືແຄວຊຽມແນ່ນອນວ່າຖ້າເຮົາກິນເຂົ້າໄປແຄວຊຽມກໍເຂົ້າໄປຢູ່ໃນຕົວເຮົາ ຊ່ວຍຊ່ອມແຊງ ແລະ ເສີມສ້າງກະດູກດັ່ງຜູ້ຍິງທ່ານໃດທີ່ມັກກິນຕໍາປາແດກນັ້ນຈື່ງມີໂອກາດນ້ອຍທີ່ຈະເກີດພາວະກະດູກພ່ອຍ.
4.ການໝັກຂອງປາແດກ ເຮັດໃຫ້ເກີດຍີດ ແລະ ແບັດທີເຣຍ ເຊິ່ງບາງຕົວກໍເປັນຈຸລິນຊີທີ່ມີປະໂຫຍດແກ່ລະບົບທາງເດີນອາຫານຂອງຮ່າງກາຍ ຫຼືທີ່ເຄີຍໄດ້ຍິນຕາມໂຄສະນາທົ່ວໄປວ່າ ໂປຣໄບໂອຕິກນັ້ນເອງ .
ຫວັງວ່າຂໍ້ມູນເຫຼົ່ານີ້ຈະເປັນປະໂຫຍດຕໍ່ທ່ານທຸກຄົນ ດ້ວຍຄວາມຫວັງດີຈາກແອດມິນ Day.