ຖ້າຈະເວົ້າເຖີງອາຫານລາວ ຫຼື ແຈ່ວແຊບໆເຊື່ອວ່າຫລາຍຄົນກໍ່ຄົງຈະນຶກເຖີງປາແດກແຊບໆ ຫອມໆມື້ນີ້ແອັດເລີຍຈະມາບອກວິທີການເຮັດປາແດກແຊບໆແບບບ້ານເຮົາ ເປັນສູດດັ່ງເດີມທີ່ເຮັດໄດ້ງ່າຍໆ.
ນຳເອົາປາມາລ້າງໃຫ້ສະອາດເອົາໄສ້ ແລະ ຂີ້ປາອອກ ພັກໄວ້ໃຫ້ສະເດັດນໍ້າ ແລ້ວນຳເອົາປາ,ເກຶອ,ເຂົ້າຂົ້ວມາຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນແລ້ວປິດຝາໜັກໄວ້ປະມານ 1-2 ຊົ່ວໂມງ ຫລັງຈາກນັ້ນໃຫ້ຫາໄຫ ຫຼື ພາສະນະບັນຈຸມາໃສ່ປິດຝາໃຫ້ຮຽບຮອ້ຍ ແລ້ວປະໄວ້ປະມານ 2-3 ເດືອນ ພຽງເທົ່ານີ້ທ່ານກໍ່ຈະມີປາແດກແຊບໆໄວ້ກີນຕະຫລອດປີກັນແລ້ວ.